SUMEČEK V MANDLOVÉ KRUSTĚ S BROKOLICÍ

sumecek_mandl_kruste Ingredience (kalkulována na 10 porcí):
1000g filet ze sumečka afrického
100g hladká mouka
1000g brokolice
1ks citron
100g máslo
5g petrželka
200ml olej
20g sůl
200g mandlové lupínky
1g pepř
100ml mléko
120g vejce (3 kusy)

Postup přípravy:
Filety ze sumečka si nakrájíme na jednotlivé porce, které osolíme, opepříme a necháme odležet. Mandlové lupínky si opražíme na suché pánvi následně je přesypeme do hladké mouky. Vše dobře promícháme. Do misky si dáme mléko a vejce, vše ochutíme solí
a pepřem a přidáme na jemno nesekanou petrželku. Opět promícháme. Filet
ze sumečka obalíme ve směsi mléka a vajec a následně vložíme do mouky s nadlovými lupínky. Takto obalené filety smažíme v rozhřátém oleji dozlatova. Mraženou či čerstvou brokolici rozebereme na menší kousky a připravujeme ji v konvektomatu na děrované gastonádobě v programu kombinované přípravy při teplotě 150 °C po dobu cca 6-8 minut. Na takto připravenou brokolici dáme máslo.