![]() |
Ingredience (kalkulována na 10 porcí): 300g filet ze sumečka afrického 1000ml rybí vývar 600g rajčata drcená 50ml olivový olej 150g cibule červená 1ks citron 150g celer 20g sůl 150g mrkev 2g pepř černý 100g fenykl 10g petrželka plocholistá 30g česnek Postup přípravy: Cibuli, celer, mrkev a fenykl si nakrájíme na malé kostičky a následně si je opatrně orestujeme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rozmačkaný česnek, vše mírně prohřejeme, přidáme rajčata a rybí vývar a vše přivedeme k varu. Vše vaříme při mírném varu cca 30 minut. Sumečka si nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opetříme a vložíme je do polévky. Takto polévku připravujeme cca 15 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem a v případě potřeby trochou citronové šťávy. Do hotové polévky přidáme jemně natrhanou plocholistou petrželku. |