SICILSKÁ TOMATOVÁ POLÉVKA ZE SUMEČKA

sicilska_pol_sume Ingredience (kalkulována na 10 porcí):
300g filet ze sumečka afrického
1000ml rybí vývar
600g rajčata drcená
50ml olivový olej
150g cibule červená
1ks citron
150g celer
20g sůl
150g mrkev
2g pepř černý
100g fenykl
10g petrželka plocholistá
30g česnek

Postup přípravy:
Cibuli, celer, mrkev a fenykl si nakrájíme na malé kostičky a následně si je opatrně orestujeme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rozmačkaný česnek, vše mírně prohřejeme, přidáme rajčata a rybí vývar a vše přivedeme k varu. Vše vaříme při mírném varu cca 30 minut. Sumečka si nakrájíme na menší kousky, které osolíme
a opetříme a vložíme je do polévky. Takto polévku připravujeme cca 15 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem a v případě potřeby trochou citronové šťávy. Do hotové polévky přidáme jemně natrhanou plocholistou petrželku.