POŠÍROVANÝ FILET ZE SUMEČKA S TĚSTOVINAMI A RAJČATY

posirovany_filet Ingredience (kalkulována na 10 porcí):
100g filet ze sumečka afrického
200g cibule
800g rajčata
20g česnek
750g pappardelle (těstoviny)
10g cukr krupice
100ml olivový olej
10g tymián citronový čerstvý
50g máslo
20g sůl
400g vejce (10 ks)
2g pepř

Postup přípravy:
Filet ze sumečka ochutíme solí, pepřem a tymiánem, vložíme do gastronádobky. Rybu připravujeme konvektomatu na páře po dobu cca 10 minut. Filety vyjmeme následně
z konvektomatu a pokapeme olivovým olejem a necháme odpočinout. Těstoviny vložíme do vroucí, osolené vody a vaříme na skus. Po uvaření těstoviny scedíme
a necháme je částečně zchladnout. Na pánvi si na oleji zpěníme cibulku, přidáme
na drobno nakrájený česnek a na půlkupřekrojená cherry rajčata. Směs ochutíme solí, pepřema tymiánem a přidáme trochu másla. Tuto směs namícháme do těstovin.
Do gastronádoby si připravíme jednotlivá hnízda (porce) těstovin se směsí, na které umístím porce ryby a následně je přelijeme vyslehanými vejci, které jsme ochutili solí.Vše zapečeme ve vyhřátém konvektomatu při teplotě 180 °C po dobu cca 10 minut.