PEČENÝ SUMEČEK NA INDICKÝ ZPŮSOB S RÝŽÍ

peceny_sumec_na_ind_zpu Ingredience (kalkulována na 10 porcí):
1000g filet ze sumečka afrického
10g koriandr čerstvý
150ml olivový olej
5g skořice mletá
100g čočka
5g kurkuma
200g červené fazole
20g česnek
100g cizrna
500g rýže basmati
150g cibule
1g hřebíček
200g drcená rajčata
1g bobkový list
2ks citron
20g sůl
20g zázvor čerstvý
2g pepř černý

Postup přípravy:
Filety ze sumečka si nakrájíme na jendotlivé porce, ochutíme solí, kurkumou
a citronovou šťávou. Gastronádobu si vymažeme olivovým olejem, vložíme porce
ryby a pečeme v konektomatu při teplotě 160 °C cca 12 - 20 minut. Namočené luštěniny povaříme do poloměkka. Lustěniny následně scedíme a smícháme dohromady. Cibuli nakrájenou na drobno, vložíme do kastrolu a zpěníme na
olivovém oleji. Přidáme drcená rajčata a povaříme. Poté přidáme luštěniny, vše promícháme, ochutíme solí, pepřem, strouhaným zázvorem a koriandrem.
Rýži propláchneme, přidáme bobkový list, křebíček a skořici a v poměru 1:1 připravujeme v konvektomatu na páře cca 30 - 40 minut.