GRILOVANÝ SUMEČEK S RESTOVANOU ZELENINOU A BRAMBOROVÝM PYRÉ

grilovany_sumecek_s_rest_zel Ingredience (kalkulována na 10 porcí):
1000g filet ze sumečka afrického
150g cibule
100g máslo
5g cukr
100ml olivový olej
20g sůl
200g mrkev
2g pepř černý
200g celer
10g estragon
200g dýně muškátová
200g cuketa

Postup přípravy:
Chlazený filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce. Poté je osolíme, opepříme
a opečeme na olivovém oleji z obou stran. Natakto opečená filátka přidáme máslo
a necháme v teple dojít. Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kousky (každý druh může být jinak nakrájený, čímž získáme pestřejší vzhled). Zeleninu orestujeme
na olivovém oleji. Zeleninu v průběhu restování ochutíme solí a cukrem, abychom zvýraznili chuť, přidáme kousek másla a čerstvý estragon. Zelenina by měla zůstat
na zkus. Opečené filety ze sumečka podáváme na bramborovém pyré.