Filety ze sumečka smažené ve vajíčku s bramborovým salátem, zakysanou smetanou a jablky

12 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g filet ze sumečka afrického
40g jablek
100g hladká mouka
40g celeru
4 kusy vejce
40g hrášku
400g brambor
60g zakysané smetany 12%
40g mrkve
sůl
40g sterilovaný okurek
cukr dle potřeby

Postup přípravy:
Filety ze sumečka afrického nakrájíme na 200g steaky, osolíme, obalíme v mouce
a ve vajíčku a smažíme do zlatova. Brambory a zeleninu uvaříme v osolené vodě
do měkka, a poté vše nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme a nakrájíme na stejné kostičky jako brambory a zeleninu. Přidáme zakysanou smetanu, sůl, cukr, případně pepř a nakonec vmícháme hrášek. Poté ihned servírujeme.