Filety ze sumečka smažené ve strouhance z bílého chleba a vídeňským salátem

11 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g filet sumečka afrického
40g cibule
3 kusy vejce
15g cukru
100g hladké mouky
12g vinného octa
4 kusy toustového chleba
30g plnotučné hořčice
tuk na smažení dle potřeby
20g řepkového oleje
600g brambor
sůl

Postup přípravy:
Filety ze sumečka afrického nakrájíme na 200g steaky, nasolíme a obalíme v mouce, vajíčku a rozmixovaném toustovém chlebu. Smažíme pomalu na oleji do zlatova. Brambory uvaříme, necháme částečně vychladnout a oloupeme, poté nakrájíme
na plátky. Cibuli nakrájíme nanudličky. Z hořčice, octu, oleje, cukru a soli si připravíme zálivku a promícháme s bramborami a cibulí. Poté ihned podáváme.