Filety lososového pstruha na bazalkovém krupotu, zeleninové chipsy, citrónová omáčka

Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g filet z lososového pstruha
šťáva ze 2 citrónů
2 kusy jarní cibulky
100ml smetany
200g ječných krup č. 7
2x žloudek
500g čerstvé bazalky
sůl
100g másla
pepř
300g zeleniny na chipsy (mrkev, celer, dýně, řepa)

Postup přípravy:
Filety z lososového pstruha nakrájíme na 200g kousky a kůži nařízneme, nasolíme
a opečeme na olivovém oleji z obou stran. Kroupy uvaříme a scedíme. Na másle orestujeme jarní cibulku, přidáme kroupy a rozmixovanou bazalku s kouskem másla. Dochutíme a doředíme na tekutější konzistenci. Zeleninu nakrájíme na nářezovém stroji na tneké plátky a usmažíme do zlatova. Ihned osolíme. Smetanu svaříme
s citrónovou šťávou a zjemníme žloudkem.