Filet z jesetera s krustou z bílého chleba, restovanými grenaille bramborami a vinnou omáčkou

10 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g jeseter filet s kůží
1dcl bílého vína
400g grenaille brambory
1dcl smetany
4x plátky toastového chleba
2x žloudek
50g strouhaného parmazánu
sůl
50g másla
pepř
½ čajové lžičky kurkumy

Postup přípravy:
Filety s kůží z jesetera sibiřského nakrájíme na 200g steaky, které opečeme
na rozpálené pánvi do zlatova, přidáme kousek másla a odstavíme. Z chleba, parmazánu a másla namícháme směs na krustu. Přidáme kurkumu a rozdělíme
na opečené filety. Dáme pod salamander a zapečeme
do zlatova. Brambory uvaříme do měkka, rozpůlíme a orestujeme na pánvi. Smetanu svaříme s vínem a dochutíme solí a pepřem. Zjemníme žloutkem a už nevaříme. Poté ihned podáváme.