Recepty

Filet z jesetera s krustou z bílého chleba, restovanými grenaille bramborami a vinnou omáčkou
10 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g jeseter filet s kůží
1dcl bílého vína
400g grenaille brambory
1dcl smetany
4x plátky toastového chleba
2x žloudek
50g strouhaného parmazánu
sůl
50g másla
pepř
½ čajové lžičky kurkumy

Postup přípravy:
Filety s kůží z jesetera sibiřského nakrájíme na 200g steaky, které opečeme
na rozpálené pánvi do zlatova, přidáme kousek másla a odstavíme. Z chleba, parmazánu a másla namícháme směs na krustu. Přidáme kurkumu a rozdělíme
na opečené filety. Dáme pod salamander a zapečeme
do zlatova. Brambory uvaříme do měkka, rozpůlíme a orestujeme na pánvi. Smetanu svaříme s vínem a dochutíme solí a pepřem. Zjemníme žloutkem a už nevaříme. Poté ihned podáváme.

 

Filety lososového pstruha na bazalkovém krupotu, zeleninové chipsy, citrónová omáčka
Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g filet z lososového pstruha
šťáva ze 2 citrónů
2 kusy jarní cibulky
100ml smetany
200g ječných krup č. 7
2x žloudek
500g čerstvé bazalky
sůl
100g másla
pepř
300g zeleniny na chipsy (mrkev, celer, dýně, řepa)

Postup přípravy:
Filety z lososového pstruha nakrájíme na 200g kousky a kůži nařízneme, nasolíme
a opečeme na olivovém oleji z obou stran. Kroupy uvaříme a scedíme. Na másle orestujeme jarní cibulku, přidáme kroupy a rozmixovanou bazalku s kouskem másla. Dochutíme a doředíme na tekutější konzistenci. Zeleninu nakrájíme na nářezovém stroji na tneké plátky a usmažíme do zlatova. Ihned osolíme. Smetanu svaříme
s citrónovou šťávou a zjemníme žloudkem.
Filety lososového pstruha s dušenou mrkví, červenou čočkou a restovanou cuketou
Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g filet lososového pstruha
sůl
200g červené čočky
pepř
200g mrkve
olivový olej
200g cuket
máslo
šťáva ze 2 limet
třtinový cukr

Postup přípravy:
Filety nakrájíme na stejné kousky a opečeme kůží dolů na olivovém oleji. Přidáme máslo a odstavíme. Čočku uvaříme na zkus a dochutíme šťávou z limety, cukrem
a solí. Mrkev Mrkev nakrájíme a uvaříme do měkka a cuketu orestujeme do zlatova. Poté ihned podáváme.
Filety ze pstruha grilované na bylinkách s restovanou zeleninou a šťouchaným bramborem
Ingredience (kalkulována na 4 porce):
4 kusy filet ze pstruha
400g brambor
1 lžíce olivového oleje
2 kusy jarní cibulky
2x snítky rozmarýnu
50g másla
2x snítky tymiánu
sůl
2x snítky oregána
pepř
400g zeleniny ( cuketa, lilek, paprika, cherry rajčata, mrkev)

Postup přípravy:
Filety ze pstruha duhového zbavíme všech kostí, osolíme a opečeme kůží dolů
na olivovém oleji. Přidáme bylinky a máslo. Otočíme a odstavíme. Občas přelijeme máslem z pánve. Uvařené brambory rozmačkáme a přidáme najemno nakrájenou cibulku. Zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky a orestujeme na pánvi. Dosolíme a dopepříme. Poté ihned podáváme.
Filety ze pstruha grilované v tyrolském špeku, pečené grenaille brambory, holandská omáčka
Ingredience (kalkulována na 4 porce):
4 kusy filet ze pstruha
1 lžíce citrónové šťávy
16 kusů plátků tyrolského špeku
sůl
600g grenaille brambor
pepř
4 kusy žloutků
100g másla

Postup přípravy:
Filety ze pstruha duhového zbavíme všech kostí, zabalíme do špeku a opečeme
na pánvi po obouch stranách. Brambory uvaříme ve slupce do měkka a potom rozpůlíme. Opečeme na kousku másla do zlatova. Ve vodní lázni vyšleháme žloudky s citrónovou šťávou a solí do pěny, přiléváme rozpuštěné máslo, až nám vznikne hladká omáčka. Poté ihned servírujeme.
Filety ze sumečka pečené na másle, bramborovým salátem s jogurtem
13 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g filet ze sumečka afrického
40g hrášku
100g másla
40g celeru
50g olivového oleje
40g sterilizovaných okurek
600g brambor
120g jogurtu 3% tuku
40g cibule
sůl
40g mrkve
pepř

Postup přípravy:
Filety ze sumečka afrického nakrájíme na 200g steaky a grilujeme na olivovém oleji do zlatova. Poté přidáme máslo a necháme v troubě dojít so měkka. Brambory uvaříme ve slupce. Zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Brambory oloupeme a nakrájíme. Nakrájené brambory smícháme se zeleninou, okurkou
a hráškem. Nakonec přidáme jogurt a dochutíme solí a pepřem. Poté ihned servírujeme.

 

Filety ze sumečka smažené ve strouhance z bílého chleba a vídeňským salátem
11 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g filet sumečka afrického
40g cibule
3 kusy vejce
15g cukru
100g hladké mouky
12g vinného octa
4 kusy toustového chleba
30g plnotučné hořčice
tuk na smažení dle potřeby
20g řepkového oleje
600g brambor
sůl

Postup přípravy:
Filety ze sumečka afrického nakrájíme na 200g steaky, nasolíme a obalíme v mouce, vajíčku a rozmixovaném toustovém chlebu. Smažíme pomalu na oleji do zlatova. Brambory uvaříme, necháme částečně vychladnout a oloupeme, poté nakrájíme
na plátky. Cibuli nakrájíme nanudličky. Z hořčice, octu, oleje, cukru a soli si připravíme zálivku a promícháme s bramborami a cibulí. Poté ihned podáváme.
Filety ze sumečka smažené ve vajíčku s bramborovým salátem, zakysanou smetanou a jablky
12 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g filet ze sumečka afrického
40g jablek
100g hladká mouka
40g celeru
4 kusy vejce
40g hrášku
400g brambor
60g zakysané smetany 12%
40g mrkve
sůl
40g sterilovaný okurek
cukr dle potřeby

Postup přípravy:
Filety ze sumečka afrického nakrájíme na 200g steaky, osolíme, obalíme v mouce
a ve vajíčku a smažíme do zlatova. Brambory a zeleninu uvaříme v osolené vodě
do měkka, a poté vše nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme a nakrájíme na stejné kostičky jako brambory a zeleninu. Přidáme zakysanou smetanu, sůl, cukr, případně pepř a nakonec vmícháme hrášek. Poté ihned servírujeme.
Grilovaný filet z jesetera v bylinkové marinádě s pečenou bramborou plněnou grilovanou zeleninou
Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g jeseter filet s kůží
100g směs bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, šalvěj)
2x lžíce olivového oleje
0,5dcl. Bílého vína
šťáva ze 2 limetek
1dcl mléka
4x velké brambory
sůl, pepř
400g zeleniny ( cuketa, lilek, paprika, cherry rajčata, mrkev)

Postup přípravy:
Filety s kůží z jesetera sibiřského nakrájíme na 200g steaky a nasolíme. Bylinky nasekáme najemno a smícháme s olivovým olejem. Potřeme tím staeky a necháme 20 minut v ledničce. Rozpálíme pánev, steaky z filet opečeme z obou stran a přidáme kousek másla a odstavíme. Brambory upečeme na mořské soli do měkka, nařízneme a naplníme ogrilovanou zeleninou. Mléko svaříme s vínem a tyčovým mixérem napěníme.

 

Grilovaný sumec s celerovým pyré a růžičkovou kapustou
13 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g sumec filet s kůží
sůl
400g celer
pepř
15g máslo
50ml smetana
400g růžičková kapusta

Postup přípravy:
Filety sumce nakrájíme na 200g steaky a nařízneme kůži, aby se nekroutili a dobře se ogrilovali. Celer očistíme a uvaříme do měkka. Přidáme máslo , sůl, smetanu
a vymixujeme na hladké pyré. Přidáme máslo, sůl, smetanu a vymixujeme na hladké pyré. Kapustu uvaříme ve slané vodě a schladíme, aby neztratila barvu. Na pánvi ogrilujeme filet ze sumce a dáme dopéci do trouby. Na výpeku orestujeme kapustu
a servírujeme s celerovým pyré.
GRILOVANÝ SUMEČEK S RESTOVANOU ZELENINOU A BRAMBOROVÝM PYRÉ
grilovany_sumecek_s_rest_zel Ingredience (kalkulována na 10 porcí):
1000g filet ze sumečka afrického
150g cibule
100g máslo
5g cukr
100ml olivový olej
20g sůl
200g mrkev
2g pepř černý
200g celer
10g estragon
200g dýně muškátová
200g cuketa

Postup přípravy:
Chlazený filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce. Poté je osolíme, opepříme
a opečeme na olivovém oleji z obou stran. Natakto opečená filátka přidáme máslo
a necháme v teple dojít. Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kousky (každý druh může být jinak nakrájený, čímž získáme pestřejší vzhled). Zeleninu orestujeme
na olivovém oleji. Zeleninu v průběhu restování ochutíme solí a cukrem, abychom zvýraznili chuť, přidáme kousek másla a čerstvý estragon. Zelenina by měla zůstat
na zkus. Opečené filety ze sumečka podáváme na bramborovém pyré.

 

PEČENÝ SUMEČEK NA INDICKÝ ZPŮSOB S RÝŽÍ
peceny_sumec_na_ind_zpu Ingredience (kalkulována na 10 porcí):
1000g filet ze sumečka afrického
10g koriandr čerstvý
150ml olivový olej
5g skořice mletá
100g čočka
5g kurkuma
200g červené fazole
20g česnek
100g cizrna
500g rýže basmati
150g cibule
1g hřebíček
200g drcená rajčata
1g bobkový list
2ks citron
20g sůl
20g zázvor čerstvý
2g pepř černý

Postup přípravy:
Filety ze sumečka si nakrájíme na jendotlivé porce, ochutíme solí, kurkumou
a citronovou šťávou. Gastronádobu si vymažeme olivovým olejem, vložíme porce
ryby a pečeme v konektomatu při teplotě 160 °C cca 12 - 20 minut. Namočené luštěniny povaříme do poloměkka. Lustěniny následně scedíme a smícháme dohromady. Cibuli nakrájenou na drobno, vložíme do kastrolu a zpěníme na
olivovém oleji. Přidáme drcená rajčata a povaříme. Poté přidáme luštěniny, vše promícháme, ochutíme solí, pepřem, strouhaným zázvorem a koriandrem.
Rýži propláchneme, přidáme bobkový list, křebíček a skořici a v poměru 1:1 připravujeme v konvektomatu na páře cca 30 - 40 minut.

 

PLACIČKY ZE SUMEČKA A KAPUSTY SE SALÁTEM
placicky_sumecek_kapusta Ingredience (kalkulována na 10 porcí):
1 kg filet ze sumečka afrického
sůl
0,8 kg kapusty
pepř
4 vejce
1 kg listových salátů
0,2 kg strouhanky
0,02 l vinného octa
0,1 l olivového oleje
0,03 l slunečnicového oleje

Postup přípravy:
Očištěnou kapustu spaříme a posekáme na hrubo. Filety ze sumečka afrického umeleme na hrubo. Přidáme kapustu, strouhanku (nebo namočenou starší housku
ve smetaně), sůl, pepř a vejce. Vše důkladně promícháme. Vytvarujeme placičky, ty obalíme v hladké mouce a opékáme na oleji. Na salát si připravíme vinaigrette
z olivového oleje a vinného octa. 

 

POŠÍROVANÝ FILET ZE SUMEČKA S TĚSTOVINAMI A RAJČATY
posirovany_filet Ingredience (kalkulována na 10 porcí):
100g filet ze sumečka afrického
200g cibule
800g rajčata
20g česnek
750g pappardelle (těstoviny)
10g cukr krupice
100ml olivový olej
10g tymián citronový čerstvý
50g máslo
20g sůl
400g vejce (10 ks)
2g pepř

Postup přípravy:
Filet ze sumečka ochutíme solí, pepřem a tymiánem, vložíme do gastronádobky. Rybu připravujeme konvektomatu na páře po dobu cca 10 minut. Filety vyjmeme následně
z konvektomatu a pokapeme olivovým olejem a necháme odpočinout. Těstoviny vložíme do vroucí, osolené vody a vaříme na skus. Po uvaření těstoviny scedíme
a necháme je částečně zchladnout. Na pánvi si na oleji zpěníme cibulku, přidáme
na drobno nakrájený česnek a na půlkupřekrojená cherry rajčata. Směs ochutíme solí, pepřema tymiánem a přidáme trochu másla. Tuto směs namícháme do těstovin.
Do gastronádoby si připravíme jednotlivá hnízda (porce) těstovin se směsí, na které umístím porce ryby a následně je přelijeme vyslehanými vejci, které jsme ochutili solí.Vše zapečeme ve vyhřátém konvektomatu při teplotě 180 °C po dobu cca 10 minut.

 

SICILSKÁ TOMATOVÁ POLÉVKA ZE SUMEČKA
sicilska_pol_sume Ingredience (kalkulována na 10 porcí):
300g filet ze sumečka afrického
1000ml rybí vývar
600g rajčata drcená
50ml olivový olej
150g cibule červená
1ks citron
150g celer
20g sůl
150g mrkev
2g pepř černý
100g fenykl
10g petrželka plocholistá
30g česnek

Postup přípravy:
Cibuli, celer, mrkev a fenykl si nakrájíme na malé kostičky a následně si je opatrně orestujeme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rozmačkaný česnek, vše mírně prohřejeme, přidáme rajčata a rybí vývar a vše přivedeme k varu. Vše vaříme při mírném varu cca 30 minut. Sumečka si nakrájíme na menší kousky, které osolíme
a opetříme a vložíme je do polévky. Takto polévku připravujeme cca 15 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem a v případě potřeby trochou citronové šťávy. Do hotové polévky přidáme jemně natrhanou plocholistou petrželku.

 

Stránka 1 z 2 - 28 položek celkem